Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η προσπάθεια που ενώνει, τα συγχαρητήρια που χωρίζουν

Ετοιμάζοντας το ταξίδι στη Λευκάδα και τη δεύτερη ομιλία μου προς τους μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα τον Λευκάδιο Χερν, διαβάζω ότι κάποιος πολιτικός κάποιας παράταξης με μότο «Αλλάζουμε τα δεδομένα» συγχαίρει τους μαθητές του δήμου του που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.
Διαβάζω το δελτίο τύπου. Το ξαναδιαβάζω πιο προσεκτικά μήπως μου έχει διαφύγει κάτι... όχι. Στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι συγχαίρει μόνο τους μαθητές του δικού του δήμου και μόνον αυτούς.
Τι έψαχνα;
Έψαχνα να βρω συγχαρητήρια για όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό. Για όλους τους μαθητές που καταπιάστηκαν μ' ένα δύσκολο θέμα και άγνωστο γι' αυτούς, που έψαξαν, μελέτησαν, σκέφτηκαν κι εργάστηκαν. Δεν βρήκα. Έψαχνα να βρω συγχαρητήρια για όλους τους μαθητές του πανελλήνιου διαγωνισμού που διακρίθηκαν και θα βραβευτούν το Σάββατο. Δεν βρήκα.
Κοντολογίς δεν βρήκα αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους. Δεν βρήκα την επιβράβευση της κοινής, της πανελλήνιας, προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που ξεκινάει από τα δοκιμαζόμενα μαθητικά θρανία της Ελλάδας της κρίσης και προάγει τον πολιτισμό σε μια σκοτεινή εποχή.
Ψιλά γράμματα θα μου πεις. Με μεγάλα χοντρά γράμματα γράφεται το μότο της παράταξης. «Αλλάζουμε τα Δεδομένα».
Πόσο μακριά από το πνεύμα του Λευκάδιου Χερν βρίσκεται! 
Όχι. Έτσι, ΔΕΝ αλλάζουν τα δεδομένα!


Το δελτίο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου