Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Το συνέδριο για τον Λευκάδιο Χερν στη Λευκάδα - Μάιος 2014

Αγαπητοί φίλοι, είχα ένα μικρό ατύχημα που εμπόδισε λιγάκι τις δραστηριότητές μου, αλλά -ευτυχώς- καθόλου τη συμμετοχή μου στο Συνέδριο. Για πολύ καλή μου τύχη οι εργασίες του συνεδρίου διεξάγονταν στο ξενοδοχείο όπου έμενα. Θέλω να σας μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις από το συνέδριο, που είναι εξαιρετικές. Οι εισηγήσεις είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις, ακόμα και όσοι γνωρίζουν πολλά για τον Λευκάδιο, τη ζωή και το έργο του, είχαν πολλά πράγματα να μάθουν. Κάθε εισήγηση έθετε και έναν περαιτέρω προβληματισμό στον ερευνητή. 
Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, εκτός από τις εισηγήσεις, το πρόγραμμα περιλάμβανε τη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα τον Λευκάδιο Χερν. Συγκινητικές στιγμές. Προσωπικά αισθάνθηκα πολύ περήφανη για τα παιδιά, για όλα τα παιδιά, που ασχολήθηκαν κι έφεραν σε πέρας ένα τόσο απαιτητικό έργο.
Οι εργασίες του συνεδρίου έκλεισαν με μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από τον Λευκάδιο. Το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας μας άφησε άφωνους και άξια κέρδισε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα ενός ακροατηρίου που χειροκροτούσε όρθιο και κατασυγκινημένο.
Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου και στην πρόεδρο κυρία Κοψιδά-Βρεττού, στους εκλεκτούς εισηγητές και σε όλους όσοι επιμελήθηκαν και συμμετείχαν στη μουσική παράσταση.
Τέλος και ξεχωριστά θέλω να συγχαρώ όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στον Διαγωνισμό και εκείνους που διακρίθηκαν. Ξέρω ότι κάποιους από αυτούς θα τους συναντήσουμε στο μέλλον, γιατί έχουν πολλά να πουν.

Η εισήγηση της Παρασκευής Κοψιδά-Βρεττού

Η εισήγηση του Νίκου Πετρόχειλου

Σε κάποιο διάλειμμα ο  Νίκος Πετρόχειλος, η Ευτέρπη Ρίζου
και η Μαρία Γενιτσαρίου

Η εισήγηση της Μαρίας Γενιτσαρίου

Η εισήγηση της Ευτέρπης Ρίζου

Η εισήγηση της Τέτης Σώλου

Στα... παρασκήνια ενώ ετοιμάζονται οι ερμηνεύτριες
του χοροδράματος «Οσιντόρι»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου