Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Το ανοιχτό πνεύμα του Λευκάδιου Χερν-Εκδηλώσεις στην Ελλάδα

Το Ανοιχτό Πνεύμα του Λευκάδιου Χερν περιέλαβε σειρά από εκδηλώσεις στην Αθήνα, Λευκάδα και Κέρκυρα για την επέτειο των 110 χρόνων από τον θάνατο του Λευκάδιου Χερν.
Στην Αθήνα, στις 3 Ιουλίου, έγινε καλωσόρισμα της ιαπωνικής ομάδας στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Την επόμενη μέρα οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στη Λευκάδα όπου είχε οργανωθεί ένα τριήμερο αφιέρωμα στον Ιαπωνικό πολιτισμό υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Οι εκδηλώσεις στη Λευκάδα περιλάμβαναν τελετή εγκαινίων του Ιστορικού Κέντρου Λευκάδιος Χερν, το διήμερο Διεθνές Συμπόσιο, βραδιά απαγγελίας με τους Σίρο Σάνο και Κιότζι Γιαμαμότο, τελετή τσαγιού και θεατρική παράσταση του κουκλοθεάτρου Μπουνρακού. Οι εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, στις 7 Ιουλίου, περιλάμβαναν βραδιά απαγγελίας και τελετή τσαγιού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βαρύτητα είχε το τριήμερο αφιέρωμα στη Λευκάδα:
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ
Την Παρασκευή 4 Ιουλίου εγκαινιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας το Ιστορικό Κέντρο Λευκάδιος Χερν παρουσία της δημοτικής αρχής, του Ιάπωνα πρέσβη, της ιαπωνικής ομάδας, Ελλήνων που ταξίδεψαν ως τη Λευκάδα για να παρευρεθούν στο τριήμερο και Λευκαδιτών. Οι δύο αίθουσες του Ιστορικού Κέντρου αποτελούν για την ώρα το πρώτο μουσείο προς τιμήν του Λευκάδιου Χερν στην Ευρώπη.
Από τον τύπο της Λευκάδας
Από τον τύπο της Λευκάδας


ΣΥΜΠΟΣΙΟ
Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Ionian Blue διεξήχθη το Διεθνές Συμπόσιο «Το Ανοιχτό πνεύμα του Λευκάδιου Χέρν. Από τη Δύση στην Ανατολή».
Ομιλητές και θέματα
Διεθνές Συμπόσιο-πρώτη ημέρα, 5 Ιουλίου
Διεθνές Συμπόσιο-δεύτερη ημέρα, 6 Ιουλίου


ΤΕΛΕΤΗ ΤΣΑΓΙΟΥ
Το Σάββατο 5 Ιουλίου έγινε η τελετή Τσανογιού ή Τσαντού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας.
Από τον τύπο της Λευκάδας
Φωτογραφίες


ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑΣ
Το βράδυ του Σαββάτου 5 Ιουλίου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο Ανοιχτό Θέατρο απαγγελία αποσπασμάτων του Λευκάδιου Χερν από τον Σίρο Σάνο με μουσική επένδυση από τον Κιότζι Γιαμαμότο.
Νοσταλγία, η αιώνια κατοικία του πνεύματος
Από τον τύπο της Λευκάδας


ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΠΟΥΝΡΑΚΟΥ
Το τελευταίο βράδυ του τριήμερου αφιερώματος, στις 6 Ιουλίου, δόθηκε η εξαιρετική παράσταση «Γιούκι Οννά» από το κουκλοθέατρο Σέιουα Μπουνρακού.
Γιούκι-Οννά από το κουκλοθέατρο Σέιουα Μπουνρακού
Από τον τύπο της Λευκάδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου