Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 6.30 ΣΤΟ BETON7, ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣήμερα είναι η μεγάλη μέρα. Τα εγκαίνια του αφιερώματος στον Λευκάδιο Χερν που οργανώνει το Beton7.
Σήμερα κάνει το ξεκίνημά του το Κοττό, που εξέδωσε το Ταμείο Παγκόσμιας Κυθηραϊκής Κληρονομιάς σε μετάφραση δική μου. Το βιβλίο είναι πολύ περιποιημένο και προσεγμένο, τυπωμένο σε χαρτί σαμουά. δίχρωμο και κοσμείται με τις εικόνες της πρώτης έκδοσης που φιλοτέχνησε ο Γκενζιρό Γιέτο. Το Κοττό έργο διακριτικό και εκλεπτυσμένο, περιλαμβάνει αφηγήσεις παραδοσιακών ιστοριών, περιγραφές, δοκίμια και στοχασμούς πάνω στο πνεύμα των απλών ανθρώπων. Ανταγωνισμοί, έχθρες, τρυφερές αγάπες, καταστροφικοί έρωτες, απλές και ήσυχες ζωές με αβάσταχτες τραγικότητες. Αναδεικνύονται αξίες αναλλίωτες και πανανθρώπινες, όπως ο σεβασμός στους ηλικιωμένους και στους προγόνους, η συζυγική σχέση, η οικογένεια, η μητρική αγάπη, η ίδια η ζωή... Το «Ημερολόγιο μιας γυναίκας» ένα κείμενο που είναι ελάχιστα γνωστό είναι η συγκλονιστική καταγραφή της έγγαμης ζωής μιας γυναίκας του Τόκυο, γεμάτη ταπεινοφροσύνη και ανιδιοτελή αγάπη.
Θα σας περιμένουμε στα εγκαίνια και σε όλη τη διάρκεια του σπουδαίου αφιερώματος και βέβαια στις 12 Απριλίου στις 7 το απόγευμα που θα γίνει η παρουσίαση του Κοττό.
Beton7, Πύδνας 7, Βοτανικός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου