Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Το ταξίδι του Λευκάδιου Χερν στον πολιτισμό-Διαδικτυακή Ημερίδα




Αγαπητοί φίλοι, 
χτες, Σάββατο 13 Μαρτίου, συμμετείχα σε μια σημαντική ημερίδα με θέμα «Το ταξίδι του Λευκάδιου Χερν στον πολιτισμό», που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πάτρας σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας μας στο Τόκυο, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Την ευθύνη της οργάνωσης και τον συντονισμό είχε η Μαρία Αργυροπούλου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού.

Την ημερίδα χαιρέτισαν άνθρωποι που λόγω των σημαντικών θέσεων που κατέχουν, υπηρετούν αποτελεσματικά τον πολιτισμό και τη διάδοση του πνεύματος του Λευκάδιου Χερν. Μίλησαν άνθρωποι, που εμπνεόμενοι από το έργο και το πνεύμα του, έχουν ήδη πραγματοποιήσει πολιτιστικά και εκπαιδευτικά επιτεύγματα και σχεδιάζουν καινούργια.

Η ημερίδα έγινε διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας, και μεταδόθηκε με live streaming. 
Σας στέλνω το πρόγραμμα της ημερίδας για να δείτε τους ομιλητές και τα θέματα που ανέπτυξε ο καθένας, καθώς και τον σύνδεσμο στο Youtube, όπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες για την ημερίδα και για το ηλεκτρονικό αποθετήριο τέχνης που ετοιμάζει το Πανεπιστήμιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου