Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Παρουσίαση της Τέτης Σώλου από τη Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου στη Λέσχη Λάιονς «Μακεδονία»

Η Τέτη Σώλου, μία εξαιρετική παρουσία στον κόσμο του πνεύματος των γραμμάτων και των τεχνών, έχει την τιμή να μας παρουσιάσει τον Λευκάδιο Χέρν.
Η ίδια μετέφρασε στα ελληνικά έργα του, όπως «Κοττό», «Ιαπωνικό Μωσαϊκό» και «Καϊντάν», διεισδύοντας σε βάθος στα νοήματα του σημαντικού άνδρα.
Μελέτησε σε μεγάλο βαθμό τις αναφορές των συγγραμμάτων του στην ιαπωνική κουλτούρα και παράδοση αποδίδοντας μεταφραστικά το ελεύθερο πνεύμα του Λευκάδιου Χέρν με την ευθύνη του Ταμείου Παγκόσμιας Κυθηραϊκής Κληρονομιάς.
Πολύπλευρη η Τέτη Σώλου, εικαστικός, συγγραφέας, δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ-FIGET, έχει την ετοιμότητα της δημιουργίας σε ό,τι εμπνευστεί.
Η συγγραφή 47 βιβλίων την απορροφά. Η εικονογράφηση 150 και πλέον βιβλίων της δίνει την ευκαιρία να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του παιδικού βιβλίου όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, η Αγγελική Βαρελλά, η Γαλάτεια Γρηγοριάδου - Σουρέλη, ο Μάνος Κοντολέων και άλλοι πολλοί.
Σκιτσογράφος δεινή επί χρόνια συνεργάζεται με εφημερίδες όπως η «Ελευθεροτυπία», «Έθνος» και αλλού, επικοινωνώντας δημιουργικά με τους αναγνώστες.
Τα έργα της μεικτής τεχνικής αποτελούν αποτύπωση με την μέθοδο CCG και την προσωπική της ευθύνη για το δημιουργικό των θεμάτων. Φέρουν την σφραγίδα πιστοποίησης με αρίθμηση σε πολύ μικρό αριθμό με χρήση fine art χαρτιού.
Η πολλαπλή ευχέρεια της δημιουργού να αποτυπώνει τις έννοιες και τα δεδομένα στοιχεία ως ζητούμενου την απογειώνουν και ανανεώνει δεσμούς με τα πολύτιμα της ζωής. Πρόσωπα που κινούν την εικόνα και την αγκαλιάζουν καταλυτικά, έλκουν με την ξεχωριστή τους και μοναδική έκφραση ιστορίες που φυγαδεύουν σε μαγικούς και ευχάριστους συνειρμούς. Τα δυνατά χρώματα αναδεύουν το σχέδιο αναζωογονούν και υλοποιούν την πρώτη σκέψη που ήδη έχει καθορίσει την ροή του θέματος με αναμονές για τον θεατή. Πορτρέτα και τοπία με ενεργειακά φορτία δομούν έντεχνη σχεδιαστική άποψη.
Η αγάπη της για την Θεσσαλονίκη της έδωσε ώθηση για τη συγγραφή βιβλίου με τίτλο «Θεσσαλονίκη-Μνημεία, μνήματα και μνήμες» όπου οι αναφορές της γίνονται ιστορικά ντοκουμέντα μελέτης του τόπου.
Το πολύπλευρο και σημαντικό εν συνόλω έργο της Τέτης Σώλου δείχνει το εύρος και την ευθύνη πνευματικού ανθρώπου που αναζητά συνεχώς πνευματικά ταξίδια σ' έναν κόσμο όμορφο με αξίες. Οι ομιλίες της για τον Λευκάδιο Χέρν περιέχουν στοιχεία ακρίβειας και αλήθειας για την ζωή και τα πεπραγμένα του ανά τον κόσμο με την ταυτότητα του παγκοσμιοποιημένου πολίτη και του διαχρονικού του πνεύματος.



Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου
Εικαστικός Συντάκτης
Εκπρόσωπος της Ένωσης Δημοσιογράφων-Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος ΕΔΣΤΕ-FIGET



Παρουσίαση της Τέτης Σώλου, της ομιλίας της για τη ζωή και το έργο του Λευκάδιου Χέρν, των μεταφράσεών της των έργων του «Κοττό», «Ιαπωνικό Μωσαϊκό» και «Καϊντάν» και της ατομικής της έκθεσης με έργα μεικτής τεχνικής από την Λέσχη Lions «Μακεδονία» στο Εντευκτήριο της Λέσχης τον Οκτώβριο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου