Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Το Καφέ της Πολυγλωσσίας και ο Λευκάδιος


Η αφίσα που σχεδίασα από κοινού με τον Ηλία Ταμπακέα για τη 2η Γιορτή Πολυγλωσσίας 

Το Καφέ της Πολυγλωσσίας θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της 2ης Γιορτής Πολυγλωσσίας που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 30-31 Μαΐου και 1 Ιουνίου. Σχεδίασα την αφίσα κι ετοιμάζομαι να πάρω μέρος την Παρασκευή 30 Μαΐου με ομιλία για τον Λευκάδιο Χερν.

Αγαπητοί φίλοι της Θεσσαλονίκης, κάθε ταξίδι μου στη Θεσσαλονίκη γίνεται με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, γιατί είναι η πόλη της καρδιάς μου. Για την αναχώρηση, ας μη μιλήσω καλύτερα, γιατί πάντα είναι στενάχωρη. Είναι η πολύχρωμη και πολύγλωσση πόλη, με την αρχοντική μακεδονίτικη φιλοξενία, την απίστευτη ομορφιά, που όσοι την αγαπάμε την απολαμβάνουμε όσο κι αν την κρύβουν τόνοι από μπετόν, και που το μέτρο της είναι ο άνθρωπος. Ακόμα!
Αυτό το ταξίδι είναι διπλή χαρά γιατί συνδυάζει την πόλη της καρδιάς μου με τον συγγραφέα της καρδιάς μου, τον Λευκάδιο Χερν. Η ευγενική πρόσκληση του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Καφέ της Πολυγλωσσίας με κάνει περήφανη και μου έδωσε μεγάλη χαρά. Γι' αυτό και η αφίσα του Καφέ της Πολυγλωσσίας σχεδιάστηκε τόσο χαρούμενα. Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες δουλειές που έχω κάνει.
Θα χαρώ ιδιαίτερα να συναντηθούμε στο φουαγιέ του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου (Βασιλέως Γεωργίου 1), αυτή την Παρασκευή στις 9 το βράδυ. Θα ήθελα να γνωριστούμε από κοντά, να ζωντανέψουμε τη διαδικτυακή επαφή μας, και να κάνουμε τα like και τα share μια όμορφη συζήτηση και ζεστές χειραψίες και -ε, γιατί όχι- ένα τσιπουράκι.



Επιστημονική υπεύθυνη του Καφέ της Πολυγλωσσίας η Αργυρώ Μουμτζίδου. 

Είχα τη χαρά να γνωρίσω πριν από λίγους μήνες στη Θεσσαλονίκη και να μιλήσουμε γύρω από πολλά θέματα κατ' ιδίαν αλλά και στη ραδιοφωνική εκπομπή της «Θεσσαλονίκη Πολύγλωττη Πόλις» στο Star Classic Radio.



Ευχαριστώ τον Ηλία Ταμπακέα για τις συμβουλές του στην επεξεργασία των λεπτομερειών της αφίσας του Καφέ της Πολυγλωσσίας. Οι μικρές λεπτομέρειες απογειώνουν το σύνολο και ο Ηλίας είναι μεγάλος δάσκαλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου